Back to All Events

Alla är sämst med Mattias Alkberg

  • Stjärnteatern 5 Glimmervägen Lund, Skåne län, 224 78 Sweden (map)

Mattias Alkberg kommer till Lund med den nya musikföreställningen ”Alla är sämst”. ”Alla är sämst” är en två timmar lång föreställning i två akter, där Alkbergs musik från sina 15 år som soloartist löper som en röd tråd.

"Alla är sämst" handlar om tiden. Inte bara samtiden utan tiden som kontext, som begrepp och som argument. Finns tid? Finns kronologi? Vad är frihet? Vad är fångenskap? Vad är livet?

Det handlar också om ensamheten, sportkillarna, kulturtanterna, grannarna, vännerna, familjerna, maskinerna, borgarna, hajarna, vargarna, borgarna, klackarna, lönerna, drönarna, stjärnorna och så vidare och så vidare. Om att skriva ut och bort sig själv, allmängiltiggöra.

Och om musiken såklart. Att lyssna och känna sig lyssnad på.

Mattias Alkberg och hans band delar scenen med skådespelaren Kristine Gulbrandsen. Manus är skrivet tillsammans med Linda Wincent som också står för regi. Bandet består av Anton Alamaa, Kalle Nyman, Elin Sundström och Jonathan Lundberg.

Mattias Alkberg är artist och poet. Han har sedan 1992 släppt 28 album och åtta böcker. Tidigare har föreställningarna Mattias Alkbergs Begravning och Personer satts upp på bland annat Dramaten och Orionteatern. Med "Alla är sämst" tar Alkberg för första gången ett samlat grepp på hela sitt musikaliska verk.

Biljetter säljs via Tickster.com samt över disk hos Biljettbyrån.

Earlier Event: October 19
Emma Knyckare - Årets Mama
Later Event: November 17
Scenkväll med Luuk & Daniel Hallberg