13 april | Ellen Sundberg sjunger Kjell Höglund | Support: Easy October

IMG_2604.JPG

 - Att jag har valt att göra Kjell Höglund-låtar är egentligen inte konstigt. Om man lyssnar på hans musik märker man snart att det finns en uppsjö av låtar i världsklass. Texterna är filosofiska och funderande, klockrena och självklara och ändå känns det som om man inte hört dem förut. Jag får även intrycket av att Kjells låtar varken är skrivna ur ett särskilt manligt eller kvinnligt perspektiv. De känns skrivna ur ett mänskligt perspektiv, berättar Ellen Sundberg.

I januari kommer Ellen Sundbergs fjärde album "Du Sålde Min Biljett, Ellen Sundberg tolkar Kjell Höglund”. Efter tre kritikerrosade skivor på engelska väntar nu ett album helt på svenska med den egensinnige, finurlige och underskattade Kjell Höglunds låtskatt. Redan nu finns första singeln ”När Tåget Lämnar Perrongen” ute för lyssning.

Med det kommande albumet som utgångspunkt har Ellen Sundberg skapat en föreställning, "Ellen Sundberg sjunger Kjell Höglund", där det personliga manuset tillsammans med hennes unika uttryck skapar en förtrollande kväll i Kjell Höglunds värld berättad och framförd av Ellen Sundberg.

- Jag hoppas med mina tolkningar av Kjells låtar, att fler får upp öronen för dom. Att dom får lite nytt ljus över sig. Jag tycker att Kjells låtar förtjänar mer uppmärksamhet, avslutar Ellen Sundberg.

Vi kan inte annat än hålla med och välkomnar Ellen Sundberg upp på scen 13/4. Köp biljetter här!

Support: Easy October

Under namnet Easy October har indie/folk-artisten Kristoffer Hedberg turnerat flitigt i Europa och spelat in både solo och i olika konstellationer och sättningar. Namnkunniga musiker och artister såsom Andreas Kleerup, Kristofer Åström och Nikke Ström är bara några av de som varit en del av Easy October sedan starten 2012. Nomineringar till både Manifest- och Gaffapriset och hyllad av både kritiker och publik. Många trådar är knutna till 60- och 70-talets amerikanska folkscen, men de är flyhänt placerade i samtiden, med en uppdaterad känsla och en produktion som vågar vara både tidlös och skamfilad på samma gång. Låtar med en varm americana-twang och starka melodier. I vår kommer Easy Octobers femte album; Tangled up in black. Till Stjärnteatern kommer Easy October i sin renaste form, nämligen i form av Kristoffer.

Mer om Ellen Sundberg

Ellen Sundberg har skaffat sig en både tacksam men också utmanande position i svenskt musikliv. Tre hyllade skivor och ett flitigt turnerande har utvecklat denna unga jämtländska urtalang och ingen som följt hennes karriär har kunnat undgå att se hennes branta utvecklingskurva uppåt. Allt oftare blir Ellen nämnd som kandidat att bli en av vår tids stora kvinnliga rockartister. Hennes album Cigarette Secrets från 2016 hyllades av kritiker och exempelvis Jan Gradvall i DI Weekend skrev: ”På nya albumet kliver Ellen Sundberg även fram som en av Sveriges säkraste unga textförfattare”. Musiken och Ellens uttryck är unikt, men det finns en attityd som ofta närmar sig starka kvinnliga originalartister som Patti Smith och PJ Harvey. Det är en potentiellt explosiv blandning och när hon nu byter språk och riktar strålkastarljuset mot Kjell Höglund och hans sånger kan vi bara ana fortsättningen på denna framgångssaga.