Soulkungen Eric Gadd till Stjärnteatern Lund 6/4

IMG_2623.JPG

Eric Gadd. Alltid aktuell, folkkär och omisskännlig. En soulinstitution och garantin för sväng. Eric Gadd firar 30 år som artist i år och har inga planer på att sakta ner. Till Stjärnteatern Lund kommer han i sin ädlaste form; solo.

Förvänta er en intim akustisk kväll med en av landets bästa i absolut högform. Köp biljetter här

Eric Gadd debuterade med plattan ”Hello!” 1987 och har sedan dess släppt ytterligare elva studioalbum. Mannen bakom klassiker som ”Bara himlen ser på”, ”Do You Believe in Me”, ”Why Don’t You, Why Don’t I” och ”Vi kommer aldrig att förlora” har Grammisbelönats tre gånger, sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt. Han är en uppskattad liveartist som har uppträtt live närmare 4 000 gånger.

13 april | Ellen Sundberg sjunger Kjell Höglund | Support: Easy October

IMG_2604.JPG

 - Att jag har valt att göra Kjell Höglund-låtar är egentligen inte konstigt. Om man lyssnar på hans musik märker man snart att det finns en uppsjö av låtar i världsklass. Texterna är filosofiska och funderande, klockrena och självklara och ändå känns det som om man inte hört dem förut. Jag får även intrycket av att Kjells låtar varken är skrivna ur ett särskilt manligt eller kvinnligt perspektiv. De känns skrivna ur ett mänskligt perspektiv, berättar Ellen Sundberg.

I januari kommer Ellen Sundbergs fjärde album "Du Sålde Min Biljett, Ellen Sundberg tolkar Kjell Höglund”. Efter tre kritikerrosade skivor på engelska väntar nu ett album helt på svenska med den egensinnige, finurlige och underskattade Kjell Höglunds låtskatt. Redan nu finns första singeln ”När Tåget Lämnar Perrongen” ute för lyssning.

Med det kommande albumet som utgångspunkt har Ellen Sundberg skapat en föreställning, "Ellen Sundberg sjunger Kjell Höglund", där det personliga manuset tillsammans med hennes unika uttryck skapar en förtrollande kväll i Kjell Höglunds värld berättad och framförd av Ellen Sundberg.

- Jag hoppas med mina tolkningar av Kjells låtar, att fler får upp öronen för dom. Att dom får lite nytt ljus över sig. Jag tycker att Kjells låtar förtjänar mer uppmärksamhet, avslutar Ellen Sundberg.

Vi kan inte annat än hålla med och välkomnar Ellen Sundberg upp på scen 13/4. Köp biljetter här!

Support: Easy October

Under namnet Easy October har indie/folk-artisten Kristoffer Hedberg turnerat flitigt i Europa och spelat in både solo och i olika konstellationer och sättningar. Namnkunniga musiker och artister såsom Andreas Kleerup, Kristofer Åström och Nikke Ström är bara några av de som varit en del av Easy October sedan starten 2012. Nomineringar till både Manifest- och Gaffapriset och hyllad av både kritiker och publik. Många trådar är knutna till 60- och 70-talets amerikanska folkscen, men de är flyhänt placerade i samtiden, med en uppdaterad känsla och en produktion som vågar vara både tidlös och skamfilad på samma gång. Låtar med en varm americana-twang och starka melodier. I vår kommer Easy Octobers femte album; Tangled up in black. Till Stjärnteatern kommer Easy October i sin renaste form, nämligen i form av Kristoffer.

Mer om Ellen Sundberg

Ellen Sundberg har skaffat sig en både tacksam men också utmanande position i svenskt musikliv. Tre hyllade skivor och ett flitigt turnerande har utvecklat denna unga jämtländska urtalang och ingen som följt hennes karriär har kunnat undgå att se hennes branta utvecklingskurva uppåt. Allt oftare blir Ellen nämnd som kandidat att bli en av vår tids stora kvinnliga rockartister. Hennes album Cigarette Secrets från 2016 hyllades av kritiker och exempelvis Jan Gradvall i DI Weekend skrev: ”På nya albumet kliver Ellen Sundberg även fram som en av Sveriges säkraste unga textförfattare”. Musiken och Ellens uttryck är unikt, men det finns en attityd som ofta närmar sig starka kvinnliga originalartister som Patti Smith och PJ Harvey. Det är en potentiellt explosiv blandning och när hon nu byter språk och riktar strålkastarljuset mot Kjell Höglund och hans sånger kan vi bara ana fortsättningen på denna framgångssaga.

KSMB ger EN SLEMMIG TORSK

IMG_2592.JPG

När vi minst anade det klev bandet plötsligt in på dom stora scenerna igen och fortsatte som om ingenting hänt. Ett ikonisk punkband och en musikalisk definition av ett 70-tal. Åter i rampljuset och alltid kontroversiella. Förra årets comebackalbum och turné följs nu upp med något de aldrig tidigare gjort; en brännande föreställning utan vrål med absolut närhet och personlighet. KSMB ger EN SLEMMIG TORSK. En punk-burlesque om livet.
- En intim och personlig föreställning. Lite sång och musik, monologer, lite film och givetvis lite dockteater, hälsar KSMB
Vi på Stjärnteatern är stolta att hälsa KSMB välkomna upp på scen 27/4.

Köp biljetter här

Thomas Stenström till Stjärnteatern Lund

Den 9/3 2018 gör Thomas Stenström en avskalad och intim spelning hos oss på Stjärnteatern i Lund. Thomas har turnerat konstant sedan släppet av hans tredje album Rör inte min kompis tidigt i år. Vinterns fyra spelningar blir första gången han turnerar utan sitt band och med en mindre avskalad sättning.

- Det är något jag velat göra länge, ända sedan jag började tänka på att spela live i stort sett. Men vi har liksom alltid turnerat med bandet. Så det skall verkligen bli kul att göra låtarna live lite mer som de låter när jag först skriver dom. Känns som det ärligaste och farligaste man kan göra så därför lockar det mig. Tar med mig Johannes Runemark som musikaliskt och psykiskt stöd, hoppas vi ses, hälsar Thomas Stenström. 

Köp din biljett här !

IMG_2568.JPG

Ny nöjesdestination i Lund!

Stjärnteatern Lund är en ny nöjesdestination där framträdandet tillsammans med den goda maten, drycken och umgänget skapar en helhetsupplevelse. En nyfiken och levande mötesplats för den mosaik av underhållning vi behöver mellan jobb och vardagsliv. Stjärnteatern ska vara förströelsen och tuggmotståndet. Din müsli och ditt godis under en riktigt bra weekend. Stjärnteatern öppnar i början på mars 2018 och ni hittar oss inne på Scandic Star Lund. Välkommen in till Stjärnteatern och förtrollas en stund. 
Ps. På fredag släpps biljetterna till #kulpåvägen med Petter hos oss den 24/3. Missa inte!

Köp biljetter HÄR redan nu.